Lesní mateřské školy a jejich vliv na vývoj předškolních dětí - Korbová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá lesními mateřskými školami a jejich vlivem na vývoj dětí předškolního věku. Teoretická část se zabývá pojmy, které se vztahují k lesním mateřským školám. Dále je uvedeno několik oblastí vývoje dítěte, ve kterých lze zaznamenat vliv přírodního prostředí. Praktická část obsahuje výsledky kvantitativního výzkumu. Kde bylo zvoleno dotazníkové šetření. Respondenti byli učitelé ze standardních mateřských škol a učitelé z lesních mateřských škol. Cílem práce bylo zjistit, jaké jsou rozdíly mezi lesními mateřskými školami a standardními mateřskými školami. Dále pak, existuje-li souvislost mezi typem mateřské školy a jejím vlivem na vývoj dítěte.
Forest nursery schools and their influence on the development of preschool children
Keywords: lesní mateřská škola; předškolní období; zážitková pedagogika; legislativa LMŠ; Forest Kindergarten/Nursery School; Pre-School Period; Experiential Education; Legislation of Forest Kindergarten