Česká centrála cestovního ruchu - CzechTourism a její působení ve Francii - Žeravíková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této bakalářské práce je pojednat o České centrále cestovního ruchu - CzechTourism a jejích činnostech, které vyvíjí ve Francii. V první části je Česká centrála cestovního ruchu obecně představena, popisuje se její vznik, statut a organizační struktura, je upřesněno její poslání a hlavní cíle, které plní v oblasti cestovního ruchu. Dále se práce zaměřuje na vztahy s dalšími subjekty, které Česká centrála cestovního ruchu rozvíjí na národní i mezinárodní úrovni a co je nejdůležitější, na zahraniční zastoupení a propagaci České republiky jako turistické destinace. Následující část už je zaměřena na konkrétní činnosti, které Česká centrála cestovního ruchu prostřednictvím svého zahraničního zastoupení v Paříži vyvíjí přímo ve Francii. Pokusím se podat vyčerpávající přehled všech jejích aktivit, které jsou v závěru zhodnoceny a také je posouzeno místo, které náleží Francii v rámci aktivit České centrály cestovního ruchu. Zhodnoceno je také postavení Francie coby zdrojové země cestovního ruchu.
Česká centrála cestovního ruchu - CzechTourism and its activities in France