Sledování dlouhodobých změn a hodnocení vývojových trendů krajinného prostředí ovlivněném výstavbou JETE - Poláčková, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2008)
Náplní mé diplomové práce je charakteristika obcí a jednotlivých obytných stavení zmizelých při výstavbě JETE. Dále pojednává o vývoji počtu domů a obyvatel v časovém období od roku 1869 do roku 2001 a srovnáním s jihočeským krajem, českobudějovickým okresem, městem Týn nad Vltavou a obcí Temelín, která se nachází v blízkosti této elektrárny. Porovnání obyvatel je zaměřeno na věkové a národnostní složení a ekonomickou aktivitu lidí, žijících v zájmovém území. Srovnání domů je zaměřeno na strukturu trvale obydlených stavení. Vývojový trend krajinného prostředí je soustředěn především na změnu plochy v pěstování zemědělských plodin, na současný stav v okolí JETE tj. přestavba tvrze Býšov na lihovar, charakteristiku zámeckého parku, hodnocení krajinného rázu a na koeficient ekologické stability.
Pursuit secular changes and evaluation of trends in country around JETE and influence JETE over country
Keywords: obec; elektrárna; rozbor krajiny; park; community; power-station; analysis lanscape; park