Využití krátkého filmu pro rozvoj dovednosti vyprávět příběh u předškolních dětí - Zemanová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2019)
Poutavým a atraktivním obsahům médií jsou malé děti vystaveny již od nejútlejšího věku, ovšem vliv těchto médií na jejich rozvoj je diskutabilní. Pozitivní stránkou působení médií je možnost jejich využití pro rozvoj dítěte, pokud nalezneme vhodné způsoby, jak to udělat. Bakalářská práce se zabývá využitím digitálního média, filmu, v mateřské škole pro rozvoj řeči dítěte, konkrétně dovednosti vyprávět. Prostřednictvím čtyř krátkých němých filmových příběhů a programu jejich využití můžeme sledovat možnost rozvíjení a určitá zlepšení vypravěčských dovedností předškolních dětí.
Developement of storytelling skills in preschoolers with the use of short film
Keywords: Předškolní vzdělávání; mateřská škola; média; rozvoj řeči; dovednost vyprávět příběh; krátký němý film; Preschool education; nursery; media; speech developement; storytelling skills; short silent movie