Postoje spotřebitelů v oblasti odpovědné spotřeby - Zelenka, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2015)
Úvodní část této práce se zabývá literárním přehledem, konkrétně, definuje pojmy v oblasti spotřebního chování. Dále popisuje postoje spotřebitelů, jejich formování aspekty, které je mohou ovlivnit. Bližší pozornost je věnována problematice udržitelného rozvoje, udržitelné spotřeby a odpovědné spotřeby. Praktická část vychází z marketingového výzkumu. V závěru práce jsou navrženy konkrétní postupy či doporučení pro výrobce a obchodníky.
Consumers' attitudes in the Field of the Responsible Consumption
Keywords: postoj spotřebitele; odpovědná spotřeba; udržitelný rozvoj; spotřební chování; attitude of consumer; responsible consumption; sustainable development; consumer behaviour