Spontánní regrese rakoviny - Radová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2022)
Hlavním cílem této práce je najít a shromáždit zdokumentované případy spontánní regrese rakoviny bez cílené terapie. Na základě studií si tato práce klade za cíl kategorizovat jednotlivé případy a vysvětlit spontánní regresi na imunologické úrovni. Podle zjištění se pokusíme vyhodnotit, zda by pozorované případy regrese rakoviny nenašly experimentální nebo klinické využití.
Spontaneous regression of cancer
Keywords: spontánní regrese; nádor; horečka; infekce; ablace; apoptóza; telomery; antiangiogenní faktory; spontaneous regression; tumor; fever; infection; ablation; apoptosis; telomeres; antiangiogenic factors