Úroveň zdravotní gramotnosti u studentů učitelství pro 1. stupeň ZŠ - Humňalová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá zdravotní gramotností učitelů 1. stupně základní školy. Teoretická část se věnuje problematice zdraví a zdravotní gramotnosti. Ke zkoumání zdravotní gramotnosti byl využit standardizovaný kvantitativní dotazník. Praktická část obsahuje výzkum, který byl proveden u studentů - budoucích pedagogů 1. stupně základních škol, kteří aktuálně studují tento obor na pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Výzkumný vzorek tvořilo 68 respondentů. Proces sběru dat probíhal od listopadu 2021 do ledna 2022. Anonymním dotazníkem byly získány výsledky reflektující zdravotní gramotnost budoucích učitelů.
Health literacy level for student teachers for first grade of elementary school
Keywords: zdraví; podpora zdraví; zdravotní gramotnost; vzdělávání; výchova ke zdraví; health; health support; health literacy; education; health education