Porovnání nástrojů pro práci s LaTeXem v prostredí Windows - Cerhán, Filip (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se věnuje sázecímu systému LaTeX, konkrétně nástrojům používaných pro práci s ním v prostředí operačního systému Windows. V práci jsou jednotlivé typy těchto nástrojů popsány a následně multikriteriálně porovnány, dle dosažených výsledku je z každého typu nástroje vybrán jeden. Takto vybrané nástroje tvoří množinu, jenž je doporučena pro práci s LaTeXem na operačním systému Windows. Poté je k této množině vytvořena instalační a konfigurační příručka.
Comparison of tools for working with LaTeX on Windows
Keywords: LaTeX; Textové editory; Windows; DVI prohlížeče; LaTeX; Text editors; Windows; DVI viewers