Uplatnění environmentálních přístupů v obchodních podnicích - Bartošovská, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem práce je zjistit úroveň a formu uplatňování prvků environmentálního managementu v obchodních podnicích s potravinami jak z pohledu zákazníka tak zjištěním aktuální situace v jednotlivých prodejnách obchodních podniků. Identifikovat přístupy šetrné k životnímu prostředí a navrhnout opatření pro obchodní podniky, týkající se ochrany životního prostředí. Práce je založena na analýze primárních dat získaných dotazníkovým šetřením a řízenými rozhovory. V závěru práce jsou uvedeny výsledky a návrh doporučení pro obchodní podniky.
Application of the environmental approaches in commercial enterprises
Keywords: environmentální management; společenská odpovědnost; obchodní podniky s potravinami; řízené rozhovory; environmentální aktivity; environmental management; corporate social responsibility; food store; guided interview; environmental activity