Diagnostika školní zralosti - Komendová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce s názvem Diagnostika školní zralosti je zaměřena na problematiku vývoje dítěte předškolního věku. Teoretická část charakterizuje dítě předškolního věku a jeho psychologickou problematiku. Věnuje se vymezení pojmu školní zralost, školní připravenost a jednotlivým složkám školní zralosti. Popisuje příčiny školní nezralosti a důvody k odkladu školní docházky. Praktická část se zabývá hodnocením dětí předškolního věku s využitím diagnostických testů školní zralosti. Obsahuje kazuistiky vybraných dětí (děti s loňským odklad školní docházky, děti s letošním navrhovaným odkladem). Součástí jsou grafy a tabulky vybraných dětí. V závěru bakalářské práce jsou shrnuty a popsány výsledky.
Assessment of school maturity
Diagnostika školní zralosti
Keywords: dítě v MŠ; školní zralost; diagnostika; kazuistiky ?; child in the kindergarten; school maturity; diagnostics; casuistrie