Lokální environmentální témata ve městě České Budějovice a jeho blízkém zázemí - Razáková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2012)
ANOTACE Předkládaná bakalářská práce se zabývá vypracováním geografické charakteristiky města České Budějovice a jeho blízkého zázemí. Při charakterizaci je dán důraz na možné lokální environmentální problémy města. V teoretické části je nejprve obecněji popsáno řešené území, které zahrnuje 11 katastrálních obvodů města České Budějovice a také přilehlá příměstská suburbia. V druhé části práce jsou poté řešeny jednotlivé stresové faktory s aplikací na vymezené území. Pro vybrané problémy bude navrhnut plán managementu jejich řešení. Součástí práce je případová studie vybrané lokality a SWOT analýza stresových faktorů v zájmovém území.
Local environmental topics in České Budějovice and its near hinterland
Keywords: Klíčová slova: České Budějovice; krajina; stresové faktory; znečištění; přírodní riziko; Keywords: České Budějovice; landscape; stress factors; pollution; natural risk