Užití výukového programu Edison při výuce fyziky na ZŠ - Kendziorski, Pavel (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá použitím výukového programu EDISON ve výuce fyziky a elektroniky na ZŠ. Celá práce se dá rozdělit na teoretickou část a praktickou část. V teoretické části se práce zaobírá rozborem počítačem podporované výuky a dále popisuje elektronické stavebnice a výukový software, který se používá ve školní praxi. V praktické části se nachází vlastní tvorba elektrický obvodů vytvořená v programu EDISON a didaktická sonda, která popisuje metody výuky používaných na ZŠ.
Usage of Edison program in physics teaching at elementary school