Opravné prostředky ve správním řízení - Smilová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této práce je ukázat všechny druhy přestupků, podrobně je popsat a dále vysvětlit, jakými způsoby se bránit proti postupu státních orgánů. V práci se popisují zejména opravné prostředky řádné, kterými jsou odvolání, rozklad a odpor. Tyto prostředky jsou porovnány mezi sebou a následně popsány rozdíly mezi nimi. Konečným cílem je pomocí výzkumu zjistit, jestli se počet opravných prostředků zvýšil či snížil a zda-li úspěšnost těchto prostředků je vyšší či nižší.
Legal Remedies in Administrative Law
Keywords: opravné prostředky; správní právo; veřejná správa; odvolání; legal remedies; administraive law; public autorities; appeal