Náměty pro seznamování s písněmi v MŠ - Kolářová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2016)
V bakalářské práci se budu věnovat nácvikům písní v mateřské škole. Práce se dělí na dvě části na část praktickou a část teoretickou. Teoretická část popisuje zpěv v životě člověka. Zaměřuje se na hudební dovednosti a dále konkrétně na pěvecké činnosti, které jsou vhodné do mateřské školy. V neposlední řadě obsahuje výčet hudebních publikací vhodných pro děti předškolního věku. V praktické části jsou prezentovány výsledky pozorování při nácviku písní. Zaměřovala jsem se na efektivitu zvoleného nácviku, zájem dětí a jejich reakce na určitý styl nácviku. Jednotlivé způsoby nácviku jsem popsala a zaznamenala reakce dětí. V přílohách jsou přiloženy notové zápisy deseti písní, které jsem praktikovala v mateřské škole.
Suggestions for an Introduction Songs in the Kindergarten
Keywords: Zpěv; dítě předškolního věku; nácviky písní; hudební výchova v mateřské škole; Singing; a preschool child; rehearsal of songs; music in kindergarten