Tradiční grafické techniky ve volnočasové pedagogice - Kašparová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá tradičními grafickými technikami ve volnočasovém zařízení. Cílem práce je uplatnit poznatky načerpané v teoretické části ve výchovně vzdělávacím projektu. Bakalářská práce se dělí se na část teoretickou a praktickou. Teoretická část je rozdělena do tří kapitol, na pedagogiku volného času, tradiční grafické techniky a tvořivost. Praktická část je zaměřena na výchovně vzdělávací projekt, který byl zrealizován v domě dětí a mládeže s dětmi z kroužku kreativity ve věku od deseti do dvanácti let. Práce obsahuje metodické listy, které popisují jednotlivé lekce včetně jejich námětu, úkolu, výchovně vzdělávacího cíle, motivace, časové dotace, průběhu činnosti, hodnocení a reflexe realizované činnosti. Během tří lekcí byly dětem poskytnuty základní informace o tradičních grafických technikách a vyzkoušely si tisk z výšky, technikou linoryt.
Traditional graphic techniques in a leisure pedagogy
Keywords: pedagogika volného času; volný čas; tradiční grafické techniky; tisk z výšky; linoryt; tvořivost; dům dětí a mládeže.; leisure pedagogy; leisure time; traditional graphic techniques; printing from height; linocut; creativity; children and youth house.