Proměny kvality života ve venkovském prostoru (případová studie obce Katovice) - Rejšek, Roman (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá socioekonomickými a environmentálními aspekty života ve venkovském prostoru obecně a v regionálním kontextu Strakonicka. Ve stěžejní empirické části jsem se zaměřil na posouzení proměn života v městyse Katovice převážně za 1. republiky a nyní. Ke komparaci jsem použil kombinaci kvantitativních a kvalitativních metod. Konkrétně jsem použil techniku fotodokumentace, rozhovoru s pamětnicí a místostarostou, analýzu statistických dat a pro dokreslení malou anketu.
Changes of quality of life in rural space (municipality of Katovice case study)
Keywords: venkov; případová studie; vizualizace; Katovice; countryside; case study; visualization; Katovice