Sekreční projevy v anogenitální oblasti u samic kočkodana Brazzova (Cercopithecus neglectus) - Volák, Daniel (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zaměřila na dosud nevídaný jev a to sekreční aktivitu u samic kočkodana Brazzova (Cercopithecus neglectus). Práce podává ucelený přehled o životě kočkodanů. Dále je zde srovnání s jinými příbuznými druhy opic, které žijí v podobných nebo dokonce totožných podmínkách. Analyzuje se čichová a vizuální komunikace, pro kterou může mít zbarvení a hustota výtoku v anogenitální části klíčovou roli. V experimentální části se srovnává zbarvení srsti u vývodu výtoku jednotlivých samic.
Secretory symptoms of the anogenital section in female De Brazza's monkey (Cercopithecus neglectus)
Keywords: kočkodan Brazzův (Cercopithecus neglectus); výtok; sekret; březost; anogenitální oblast; De Brazza´s monkey (Cercopithecus neglectus); discharge; secretions; pregnancy; anogenital section