Skládání papíru - Šolá, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce Skládání papíru je využití této vědní disciplíny nejen při řešení různých geometrických úloh, od antických až po současné, ale i začlenění do výuky matematiky jako prospěšné pomůcky pro pochopení probíraného učiva. V práci jsou řešeny a dokázány dva z klasických problémů řecké matematiky - trisekce úhlu a duplikace krychle, konstrukce rovinných a prostorových útvarů a vybrané problémové úlohy.
Paper folding
Keywords: Skládání papíru; Huzitovy axiomy; trisekce úhlu; Paper folding; Huzita's axioms; angle trisection