Tekutý konzumerismus: sociologická reflexe konzumní společnosti v díle Zygmunta Baumana - Fabiánová, Alena (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se věnuje specifické konceptualizaci konzumní společnosti představené v díle Zygmunta Baumana. Důraz bude kladen zejména na vymezení tekutého konzumerismu a další s ním souvisejících konceptů: tekutá láska, tekutá modernost, tekuté časy, tekutý dohled, globalizace apod. Cílem práce je vysvětlit Baumanův přístup ke konzumní společnosti a konzumerismu. V kontextu jeho díla bude dále vysvětleno, jaké má konzumerismus důsledky na život v soudobých pozdě moderních společnostech.
Liquid consumerism: a sociological reflection of consumer society in the work of Z. Bauman