Výskyt neurotoxinu BMAA ve stojatých vodách - Kosová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce shrnuje poznatky o sinicích a jejich produktu neurotoxické aminokyselině BMAA. Práce je koncipována jako grantová žádost na financování projektu, jehož cílem je zkoumat stojaté vody v České republice na přítomnost neurotoxinu BMAA v závislosti na množství a složení fytoplanktonu.
Occurrence of neurotoxin BMAA in fresh waters
Keywords: sinice; neurotoxin; BMAA; stojaté vody; -N-methyl-L-alanin; cyanobacteria; BMAA; -N-methyl-L-alanin; fresh waters; slack waters