Klasifikace ubytovacích zařízení v České republice a v zahraničí - Kohoutová, Klára (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem mé diplomové práce je seznámit čtenáře s významem a smyslem klasifikace ubytovacích zařízení v České republice. Danou klasifikaci z roku 2009 porovnávám zároveň se současnou klasifikací platnou od roku 2010 do 2012, ale rovněž s klasifikacemi ostatních zemí. Pro toto srovnání jsem zvolila klasifikaci ubytovacích zařízení Velké Británie, která je dle mého názoru velmi podrobná, ale také klasifikace ostatních především evropských zemí (s americkou klasifikací pouze v obecné rovině).
The classification of accommodation facilities in the Czech Republic and foreign countries
Keywords: klasifikace; ubytovací zařízení; kritéria; HOTREC; unifikace; zákonná úprava; certifikace; hvězdičky; host; accommodation; facilities; certification; hotel; clasification; guest; unified