Komplexní řešení protipovodňové ochrany obce Ledenice úpravou odtokových poměrů extravilánu - Klhůfek, Martin (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá povodněmi na území městyse Ledenice. Zkoumá historii povodní na tomto území, jejich následky a zabývá se ochranou před nimi. Hodnotí protipovodňová opatření realizovaná v letech 1997 - 2010 a jejich dopad na celkovou ochranu Ledenic.
Complex solution of flood protection of Ledenice through drainage conditions adjustment in extraregion
Keywords: povodně; povodí; protipovodňová ochrana; eroze; revitalizace; retence; vodní nádrž; vodní tok; obtokový kanál; Ledenice; floods; basin; flood protection measures; erosion; revitalization; retention; dam; brook; a bypass channel; Ledenice