Návrh na zřízení venkovní geologické expozice hornin u obce Kozolupy - Procházková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce na téma Návrh na zřízení venkovní geologické expozice hornin u obce Kozolupy se zabývá charakteristikou místa vybraného pro zřízení geologické expozice, přírodními podmínkami, geologickou historií a dalšími turistickými zajímavostmi dané oblasti. Dále práce charakterizuje geoparky a problematiku s nimi spojenou a uvádí rozdíl mezi geoparkem a geologickou expozicí, je zde také uveden konkrétní příklad. Stěžejní částí práce je popis hornin vybraných do navrhované expozice, geologická charakteristika jejich zdrojové oblasti a podmínky umístění geologické expozice. V příloze jsou plánky expozice a fotografie parku, kam má být expozice umístěna, jsou zde také konkrétní návrhy informačních tabulí. V neposlední řadě je zde také uveden předpokládaný rozpočet expozice. Diplomovou práci uzavírá návrh exkurze do zájmové lokality s návštěvou geologické expozice. Tato diplomová práce vznikla v rámci projektu GA JU 065/2010/S.
Proposal of establishment of an outdoor geological expositions near the village Kozolupy
Keywords: geologická expozice hornin; Kozolupy; přírodní podmínky; turistické zajímavosti; geoparky; GA JU 065/2010/S; geological expositions; Kozolupy; natural conditions; tourist destinations; geoparks; GA JU 065/2010/S.