Analýza vybraných vlivů na reprodukci dojnic u stáda holštýnského skotu - Jeřábková, Vendulka (Jihočeská univerzita, 2015)
Z této práce vyplývá, že úroveň reprodukce je ovlivněna především managementem reprodukce. Ve vybraných ukazatelích reprodukce dosahovaly dojnice holštýnského plemene podprůměrných hodnot u (servis periody, březost po první inseminaci a inseminační index), až průměrných hodnot (mezidobí) a dosahovaly v uvedených ukazatelích chovného cíle holštýnského skotu u laktace. Doporučení pro chovatele je ve zlepšení vyhledávání říjících se plemenic. Dále zlepšit diagnostiku březosti u inseminovaných plemenic. Celkově zlepšit management reprodukce stáda.
Analysis of selected effects on reproduction of dairy cows in the herd Holsteins
Keywords: plodnost; kondice; mléčná užitkovost; reprodukční ukazatele; welfare; fertility; fitness; milk production; reproductive performance; welfare