Analýza vývoje a využívání krajiny ze stávajících mapových podkladů ve zvoleném území a její aplikace při řešení KPÚ - Mašková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce popisuje analýzu vývoje a využívání krajiny ze stávajících mapových podkladů ve zvoleném katastrálním území Cudrovice. Literární rešerše se zabývá krajinou, mapovými díly na našem území a zaniklými osadami. Dále práce popisuje současný stav řešeného území a zvolené mapové podklady ve vybraném území. V další části je rozebrán vývoj jednotlivých druhů pozemků a návaznost mapových podkladů na komplexní pozemkové úpravy. V přílohách jsou uvedeny ukázky mapových děl.
Analysis of the development and land use from existing map bases in the selected area and its application in solving complex land consolidation
Keywords: Krajina; mapová díla; Cudrovice; využití pozemků; Landscape; maps; Cudrovice; land use