Návrh školních přírodovědných exkurzí v okolí Sedlčan. - Hůšová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
ANOTACE: Hůšová J., Návrh školních přírodovědných exkurzí v okolí Sedlčan Diplomová práce, 2009 Cílem diplomové práce bylo navrhnout přírodovědné exkurze, které by doplňovaly a upevňovaly učivo přírodopisu základních škol. V úvodu práce jsou vypracována teoretická východiska, která by se měla při tvorbě exkurzí dodržovat, a charakteristika sedlčanského regionu. V diplomové práci jsou vypracovány čtyři exkurze: Bezobratlí, Les, Husova kazatelna a Albertovy skály. Každá exkurze obsahuje návrh trasy, pokyny a informace pro učitele, vyplněné pracovní listy pro učitele a prázdné pracovní listy ke kopírování pro žáky. Exkurze, které byly podle návrhů realizovány s žáky, mají vypracované i hodnocení. V závěru práce je sepsán seznam literatury, z níž bylo čerpáno a jednotlivé přílohy, jichž je možno v průběhu exkurzí využít.
The proposal of school biological excursions in locality of Sedlčany
Keywords: exkurze; pracovní listy; bezobratlí; les; Husova kazatelna; Albertovy skály; excursion; worksheets