Toxicita chemoradioterapie u pacientů s nádory plic starších 60 let - Weinpoldová, Bohunka (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této práce bylo stanovit toxicitu chemoradioterapie u pacientů starších 60 let s karcinomem plic. Srovnávala jsem dva soubory pacientů léčených na onkologickém oddělení nemocnice v Českých Budějovicích.Porovnávala jsem informace o histologickém zastoupení, stádiu nemoci, pohlaví, počtu kuřáků, léčebný postup, jednotlivou i celkovou dávku energie. Také jsem srovnávala typ chemoterapeutické léčby a nejdůležitějším bodem bylo srovnání míry toxicity. Míra toxicity byla hlavním důvodem pro ukončení nebo přerušení léčby. Jeden z nejčastějších projevů nežádoucích účinků byla hematologická toxicita (anemie, leukopenie,trombocytopenie) a nehematologická toxicita (dušnost, bolest, střevní toxicita).
Toxicity of chemoradiotherapy in patients older than 60 years with lung cancer
Keywords: karcinom {--} nemalobuněčný {--} NSCLC - chemoradioterapie {--} konkomitantní - toxicita; carcinoma - Non-small-cell lung cancer - NSCLC - chemoradiotherapy - concomitant - toxicity