Význam hry pro rozvoj jedince - Hadrava, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce je zaměřena na hru a její možnosti v rozvoji jedince. První kapitola se zabývá otázkou, co je to hra a popisuje základní znaky hry. Dále vymezuje podstatné pojmy související s hrou: zážitek a prožitek, hraní rolí a hračka. Druhá kapitola zjišťuje jaký význam má hra pro člověka. Především pak, jaké jsou možnosti působení hry na rozvoj psychických i fyzických vlastností a schopností. Třetí kapitola popisuje specifika hry ve vývojových fázích jedince. Zabývá se tím, jak se mění osobnost a spolu s ní i role hry.
The Importance of the Game for the Development of the Individual
Keywords: hra; hračka; hraní rolí; zážitek a prožitek; rozvoj; psychické a fyzické vlastnosti a schopnosti; pedagogické cíle; vývojové fáze jedince; game; toy; role game; experience; development; mental and physical qualities and abilities; pedagogical goals; development phases of an individual