Účetnictví a daně v oblasti cestovních náhrad - Bošková, Hana (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se věnuje pracovním cestám a cestovním náhradám. Cílem mé bakalářské práce je nalézt problémy týkající se evidence pracovních cest a účtování cestovních náhrad. Hlavním zdrojem informací použitých pro vypracování této práce je odborná literatura obsahující tuto problematiku a informace z vnitřních zdrojů poskytnutých společností XY s. r. o. Cestovní náhrady ve společnosti jsou upraveny Směrnicí jednatele společnosti, která je každoročně aktualizována. Teoretická část obsahuje definice základních pojmů z oblasti pracovních cest a cestovních náhrad. V kapitole jsou popsány jednotlivé druhy cestovních náhrad, jejich účtování a daňové problémy. Praktická část se zaměřuje na evidenci pracovních cest a účtování cestovních náhrad v praxi, konkrétně ve společnosti XY s. r. o. Tato část také obsahuje názorné příklady ze zvolené účetní jednotky. V poslední části mé bakalářské práce lze najít návrhy na zlepšení problémů zmíněných v teoretické části.
Accounting and Taxes in the Field of Travel Compensations Expenses
Keywords: pracovní cesta; evidence pracovních cest; cestovní náhrady; účtování cestovních náhrad; business trip; record of business trip; travel compensation; billing of travel compensation