Vliv masových médií na rozvoj dítěte - Vanžurová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce zaměřující se především na rozvoj dítěte vlivem masových médií se bude skládat ze dvou základních částí, tedy teoretické a praktické. V první části bude kladen důraz zejména na rozbor a komparaci pozitivních a negativních vlivů masových médií, která ovlivňují chování a způsob myšlení u dospívajících dětí. Cílem bude tedy snaha poukázat jak na škodlivé vlivy současných médií, tak i zároveň snaha upozornit na jejich nesporné klady. V druhé části práce bude věnována pozornost především konkrétním projevům a dopadům těchto vlivů, které se vyskytují u nezletilých a mají nesporný dopad na jejich celkový rozvoj a dospívání. Cílem této bakalářské práce bude tedy především úsilí postihnout dnes tolik diskutované téma, které se zabývá vlivem masových médií na společnost a jednotlivce.
Influence of mass media on the development of a child
Keywords: Masová média; Pozitivní vliv masových médií; negativní vliv masových médií; Mass media; Possitive effect of Mass Media; Negative effect of Mass Media