Analýza edukačních materiálů pro pacienty s celiakií - Zimmelová, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá edukačními materiály pro pacienty s celiakií. Popisuje obecné požadavky na výukové materiály a didaktické zásady vhodné pro edukační materiály pro pacienty s celiakií. Předkládá návrh kritérií pro hodnocení internetových stránek určených celiakům. Je vybráno pět českých i zahraničních internetových zdrojů, posouzeno, jak vyhovují kritériím technických vlastností, obsahu, struktury stránek, kritériím posuzujícím důvěryhodnost stránek a edukačním kritériím. Všechny posuzované stránky lze použít k edukaci pacientů s celiakií, ale jedná se spíše o informační stránky s nízkým obsahem edukačních charakteristik.
Analysis of educational materials for patients with coeliac disease
Keywords: celiakie; bezlepková dieta; celiak; lepek; edukační materiály; pedagogicko-didaktické zásady; kritéria hodnocení; celiac disease; gluten-free diet; celiac; gluten; educational materials; pedagogical-didactical principles; assessment criteria.