Procenta v úlohách matematické olympiády, korespondenčních seminářů a výzkumů PISA, TIMSS - Tomanová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá informacemi o procentech, matematické olympiádě, matematických korespondenčních seminářích a mezinárodních výzkumech PISA a TIMSS. V teoretické části je uveden historický vývoj matematické olympiády a její organizace, historie matematických korespondenčních seminářů a seznam aktuálních seminářů pro žáky základních škol. Druhou část diplomové práce tvoří sbírka řešených úloh s procenty, které se vyskytují v matematické olympiádě, matematických korespondenčních seminářích i výzkumů PISA a TIMSS.
Percentage tasks in a mathematical olympiad, in corresponding seminars, and in PISA and TIMSS tests.
Keywords: procenta; matematická olympiáda; matematický korespondenční seminář; mezinárodní výzkum PISA; mezinárodní výzkum TIMSS; percentages; mathematical olympiad; mathematical corresponding seminars; international research PISA; international research TIMSS