Komparace nabídky služeb a jejich vliv na místní rozvoj ve zvolených obcích - Hluboká nad Vltavou, Trhové Sviny - Syrovátková, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
Cíl této diplomové práce spočíval v hodnocení nabídky služeb cestovního ruchu ve městech Hluboká nad Vltavou a Trhové Sviny a jejich komparace z hlediska přínosnosti cestovního ruchu pro obec a její rozpočet. Práce mapuje nabídku služeb cestovního ruchu, analyzuje vliv cestovního ruchu na příjmy obecního rozpočtu a stanovuje multiplikátor cestovního ruchu v obou obcích. Výstupem práce je navržení pozice destinačního managera v Hluboké nad Vltavou, pozice projektového managera v Trhových Svinech a další drobná opatření směřující k rozvoji cestovního ruchu v Trhových Svinech.
Comparison of tourism services supply and their influence on local developement in chosen municipalities - Hluboka nad Vltavou, Trhove Sviny
Keywords: cestovní ruch; ekonomika cestovního ruchu; rozpočet obce; Trhové Sviny; Hluboká nad Vltavou; multiplikátor cestovního ruchu; nabídka cestovního ruchu; tourism; economics of tourism; municipal budget; Trhove Sviny; Hluboka nad Vltavou; tourism multiplier; tourism supply