Pohybová aktivita a inaktivita 15 - 19 letých studentů středních škol na Havlíčkobrodsku\\ - Výborná, Alena (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu pohybového aktivity a inaktivita mládeže na Havlíčkobrodku z hlediska týdenní pohybové aktivity s přihlédnutím k věku a pohalví. Výzkum byl prováděn na souboru mládeže dvou gymnázií ve věku 15 - 19 let z hlediska intenzivní, středně zatěžující pohybové aktivity, chůze a průměrné pohybové aktivity v zaměstnání a ve volném čase a to v roce 2008. Zjištěné hodnoty jsou zaznamenány v podobě tabulek a grafů, výsledky měření byly statisticky zpracovány.
Movement activity and inactivity of second school students from the district of Havlickuv Brod aged 15 to 19
Keywords: intenzivní pohybová aktivita; středně zatěžující pohybová aktivita; chůze; průměrná pohybová aktivita; dotazník IPAQ; krokoměr; intensive physical activity; moderate burdening movement activity; walking IPAQ questionnaire; pedometer