Zlatokorunská škola a její vizuální didaktické aplikace základního vzdělávání - Havránková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá Zlatokorunskou školou a její vizuální didaktickou aplikací základního vzdělání. První část je zaměřená na pedagogickou efektivitu využívání pomůcek a didaktických obrazů ve struktuře výuky. Hlavní část tvoří digitalizace zlatokorunských obrazů s odkrytím skrytých detailů obrazů. Závěr práce je věnován možnému využití zlatokorunských artefaktů při současné výuce.
School in Zlata Koruna and its visual didactic application of basic education
Keywords: Bylanský; didaktika; digitální technika; historická mapa; interaktivní tabule; katechismus; Kniha sv. Písma aneb Zjevení; Knihy zkušeností a všeobecného užití; komparace; mapa Čech; metoda hromadné výuky; obrazový soubor Orbis pictus; Obrazy přírody aneb rozumu; obrazy zlatokorunské školy; Orbis pictus; portréty osobností; Schuechegger; sociálně - hospodářské aktivity; srovnávací analýza; Telemachovy cesty podle Fenelona; Učení mužové starověku; vizualizace; zlatokorunské artefakty; Zlatokorunská škola.; Bylansky; didactic; digital technics; historic map; interactive board; catechism; the book of Saint Writing or Revelation; the Book of Experience and common utilization; comparison; the map of Bohemia; method of mass education; picture collection Orbis Pictus; Pictures of nature or wisdom; pictures from Zlatá Koruna school; Orbic Pictus; portraits of personalities; Schuechegger; social-economic activities; comparative analysis; Telemach roads after Fenelone; Scholars of medieval age; visualization; Zlatá Koruna artefacts; Zlatá Koruna School.