Možnosti rozvoje specifického typu cestovního ruchu ve vybrané destinaci - Beránková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce zjišťuje možnosti rozvoje specifického typu cestovního ruchu ve vybrané destinaci. Jako specifický typ cestovního ruchu je vybrán Dark turismus a jako destinace je vybrána oblast Českokrumlovsko. Bakalářská práce vysvětluje pojem Dark Turismus, jeho formy a možné motivy turistů. Dále popisuje místa v České republice, která mohou být označována jako ,,Dark" a dále také v oblasti Českokrumlovska, přesněji ve městě Český Krumlov, kde je proveden výzkum. Pro výzkum je zvolen krátký dotazník, který odhaluje znalost ohledně Dark turismu, potenciál a možnost rozvoje Dark turismu v oblasti Českokrumlovsko. Na základě zjištěných výsledků jsou v bakalářské práci navrženy 3 produkty.
Opportunities of development of specific type of tourism in selected destination
Keywords: Dark turismus; Český Krumlov; možnosti rozvoje; motivy turistů; temná stránka cestování; Dark tourism; Český Krumlov; opportunities of development; tourist´s motives; dark side of travel