Měření termokamerou - Frank, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2012)
Anotace: Tématika bakalářské práce se zaměřuje na moderní bezdotykové měření povrchové teploty různých materiálů, především stavebních materiálů. Zabývá se teplotou jako takovou, jejím kontaktním měřením a hlavně se zabývá principem přesného snímání teplot bezkontaktně termokamerou. Důležitou součástí této práce je hodnocení a popis výstupů z termokamery pro využívání nejen při studiu této moderní problematiky měření povrchové teploty, ale hlavně porozumět tomuto tématu nejen v široké odborné praxi, ale i též v běžné lidské činnosti, hledání zbytečných úniků tepla, v prevenci před vážnou poruchou strojního nebo elektrického zařízení.
IR camera measurements
Keywords: Klíčová slova : termokamera; bezdotykové měření teploty; měřící blok.; Key words : thermal imaging camera; non-contact temperature measurement; measuring-block.