Kohoutková voda v pitném režimu žáků 2.st. ZŠ a možnosti zvyšování její spotřeby - Svačinová, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Ve své bakalářské práci jsem se věnovala významu kohoutkové vody v pitném režimu žáků 2. stupně základní školy a možnostem zvyšování její spotřeby. V teoretické části jsem se zabývala zdroji vody na Zemi a obsahem vody v organismu a v potravinách, dále odlišností kohoutkové vody od vody balené. Soustředila jsem se na zachycení hlavních rozdílů mezi těmito vodami a názorů na jejich konzumaci. Hlavní metodou této práce byla dotazníková metoda s využitím dotazníku vlastní konstrukce. Praktická část práce přináší některá zásadní zjištění, a to především v oblasti použití energetických nápojů ke krytí běžné potřeby tekutin u vybrané věkové kategorie.
The tap water in drinking regime for pupils of upper primary schools and the possibility of increasing consuption.
Keywords: kohoutková voda; balená voda; pitný režim; tap water; bottled water; fluid intake