Nezaměstnanost v Jihočeském kraji za posledních 5 let v kontextu České republiky - Novotný, Michael (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce je provést analýzu trhu práce v Jihočeském kraji a následné porovnání dat týkajících se nezaměstnanosti s daty celé České republiky za období posledních pěti let. Teoretická část práce je věnována studiu odborné literatury týkající se problematiky nezaměstnanosti a popisu Jihočeského kraje. Analytická část práce se za pomoci statistických materiálů poskytnutých Úřadem práce České republiky - krajskou pobočkou v Českých Budějovicích a získaných ze stránek Českého statistického úřadu zabývá demografickými údaji, počtem zaměstnaných osob a jednotlivými aspekty nezaměstnanosti v Jihočeském kraji v kontextu České republiky. Dále se tato část věnuje hlouběji problematice nezaměstnanosti v kraji a jejímu možnému řešení prostřednictvím nástrojů pasivní a aktivní politiky zaměstnanosti.
Unemployment in the South Bohemian Region for the past 5 years in the context of the Czech Republic
Keywords: trh práce; míra nezaměstnanosti; politika zaměstnanosti; Evropský sociální fond; problémové skupiny; Jihočeský kraj; labour market; unemployment rate; labour market policy; Europian Social Fund; problematic groups; South Bohemian Region