Pitný režim u sester - Kremsová, Alžběta (Jihočeská univerzita, 2009)
V bakalářské práci jsem se zabývala problematikou dodržování pitného režimu u sester. Výzkumný soubor tvořily sestry pracující na lůžkových odděleních v nemocnicích Tábor a Pelhřimov. Dodržování tekutin je důležité pro správné fungování všech dějů v organismu. Pitný režim je jeden z faktorů, který ovlivňuje kvalitu práce sestry. Je proto nezbytné, aby sestry měly dostatek informací o správném způsobu, jak příjem tekutin dodržovat a také se podle toho řídila. Dostatek znalostí pomůže zlepšit péči o příjem tekutin i u klientů.
Regime of drinking by nurses
Keywords: sestra; pitný režim; voda; množství; rovnoměrnost; dehydratace; zdraví; kvalita; nurse; drinking regime; aqua; quantity; uniformity; dehydration; health; quality