Analýza fondů - komplexní pohled (právní, daňové a účetní hledisko) - Vejdová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá fondy podniku a jejich zobrazením v systému účetnictví. V teoretické části jsou znázorněny fondy podniku dle legislativy ČR a dle IFRS, jejich skladba, účtování a daňový dopad. Praktická část se zabývá vybranými fondy podniku, jejich tvorbou, čerpáním a účtování. Je zde zachycen dopad fondů do cash flow, návrhy na úpravu účtové směrnice a ukazatele finanční analýzy spojené s fondy podniku.
Found analysis - general view (law, tax and accounting aspect)
Keywords: Vlastní kapitál; Výsledek hospodaření; Zaměstnanecké benefity; Využití kapitálových fondů; Equity; Profit; Employee benefits; Use capital funds