Postoj ke smrti u mladých dospělých - Heralová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce je věnována tématu smrti pohledem mladých dospělých. Jsou sledovány jejich zkušenosti, úvahy a postoje s ní spojené. Teoretická část představí východiska existenciální psychoterapie a její postuláty k tématu smrti. Dále uvede vývojová specifika mladé dospělosti. Praktická část je tvořena kvalitativním výzkumem založeným na hloubkových, polostrukturovaných rozhovorech s mladými dospělými, v nichž jsou mapovány jejich zkušenosti, úvahy a postoje ke smrti a smrtelnosti.
The attitude to death in young adults
Keywords: smrt; umírání; mladá dospělost; postoj; death; dying; young adulthood; attitude