Fundraising neziskové organizace - Wildová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Teoretická část této práce charakterizuje neziskovou organizaci a její jednotlivé formy. V této části jsou uvedeny jednotlivé možnosti financování těchto neziskových organizací. Tato část také definuje pojem fundraising a vysvětluje jeho spojitost s neziskovými organizacemi. Na konci teoretické části jsou uvedeny jednotlivé metody a formy fundraisingu. Praktická část popisuje vybranou neziskovou organizaci, její historii a činnost. V této neziskové organizaci jsou analyzovány jednotlivé metody fundraisingu. Na konci praktické části jsou tyto metody vyhodnoceny. Na závěr jsou doporučeny možné strategie pro získávání dalších finančních prostředků.
The Fundraising for a Non-profit Organization
Keywords: Neziskové organizace; fundraising; metody fundraisingu; možnosti financování; Non-profit organization; fundraising; methods of fundraising; possibilities of financing