Srovnání účetního výkaznictví v podmínkách českého a francouzského účetnictví - Lorencová, Michala (Jihočeská univerzita, 2008)
Hlavním cílem práce je poukázat na rozdíly v sestavování účetních výkazů (především rozvahy a výsledovky) a jejich rozdílné vypovídací schopnosti. Práce je rozdělena na dvě části. První část je zaměřena na vývoj účetnictví, jeho legislativní úpravu, účetní závěrku a způsob tvoření účetních výkazů v České republice a ve Francii. Druhá část rozebírá hlavní účetní výkazy, tzn. rozvahu a výsledovku dvou vinařských akciových společností, Corton Andre AS a Znovín Znojmo, a. s., za rok 2006. Součástí práce je i přehled výkazů české a francouzské přílohy.
Comparision of the financial accounts in the terms od Czech and French accounting
Keywords: účetnictví; účetní výkazy v České republice; účetní výkazy ve Francii; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; accounting; account sheet in Czech Republic; account scheet in French; bilance; profit and loss report