Možnosti canisterapie v rozvoji chlapce s tuberózní sklerózou - Šlemendová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce předkládá možnosti canisterapie u klienta s tuberózní sklerózou. Začátek bakalářské práce charakterizuje tuberózní sklerózu a nemoci s ní spojené, jako jsou epilepsie, mentální retardace, ADHD syndrom. Následující část vymezuje ucelenou rehabilitaci, rehabilitační tým odborníků a jednotlivé složky ucelené rehabilitace. Další část popisuje canisterapii jako podpůrnou terapeutickou aktivitu, její metody, formy, legislativní úpravu a využití canisterapie v dětském věku u klienta s tuberózní sklerózou. Závěrečná část obsahuje charakteristiku zařízení, ve kterém canisterapie probíhala. Dále je v ní předložena kazuistika klienta a proces canisterapie u klienta s tuberózní sklerózou, kdy jsou předloženy a vyhodnoceny canisterapeutické možnosti při práci s klientem s tuberózní sklerózou.
Possibilities of canistherapy in the development of a boy with tuberous sclerosis.
Keywords: tuberózní skleróza; ADHD syndrom; mentální retardace; epilepsie; ucelená rehabilitace; canisterapie; tuberous sclerosis; ADHD syndrome; mental retardation; epilepsy; comprehensive rehabilitation; canistheraphy.