Výběr dodavatelů a řízení zásob v podniku - Ptáčková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2012)
Náplní této bakalářské práce je analýza oblasti dodavatelsko-odběratelských vztahů a analýza systému řízení zásob aplikovaná na nejmenovaný podnik, jehož název je v práci nahrazen výrazem ?firma X?. Firma se především zabývá obchodní činností se specializací na prodej střešních systémů, je v pozici distributora v logistickém řetězci, zboží tedy dodává konečným zákazníkům. Firma má celkem 18 poboček. Tato práce je zaměřena na pobočku v Českých Budějovicích. Každá firma potřebuje pro výběr a hodnocení dodavatele takový systém, který se dokáže přizpůsobit jejím požadavkům a podmínkám, protože je tato problematika velice rozmanitá a složitá, je nutné stále objevovat nové a nové způsoby, které by přispěly ke zlepšení tohoto procesu.
Select suppliers and inventory management in the enterprise
Keywords: Dodavatelé; zásoby; logistika; řízení; komunikace; nákup; Suppliers; resources; logistics; control; communications; purchasing