Využití odpadů při výstavbě pozemních staveb - Širmerová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce je zaměřena na využití odpadů při výstavbě pozemních staveb. V první části se nachází literární rešerše, ve které jsou popsány základní in-formace o odpadech, jako jsou druhy odpadů a jejich výskyt. Dále je popsán Protokol EU o nakládání se stavebními a demoličními odpady, využití odpadů při výstavbě, problematika nebezpečných stavebních odpadů a nakládání s odpady ve státech EU. Pro zajímavost jsou také popsány domy postavené z odpadů tzv. Zemělodě. Druhá část je částí praktickou. Ta obsahuje informace o vybraném úseku dál-nice D3, postupu výstavby dálnice D3 a návrhu využití recyklátů do dálničních těles. Následuje kalkulace a informace o dostupnosti recyklátů.
Utilization of waste materials in construction
Keywords: Odpad; stavební odpad; demoliční odpad; recyklace; Zeměloď; dálnice; Waste; construction waste; demolition waste; Earthship; highway