Vývoj volnočasových aktivit v horizontu 150 let v Černé v Pošumaví - Krcho, Josef (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zaobírá volnočasovými aktivitami v obci Černá v Pošumaví. Nejdříve definuje pojem volný čas a zájmová činnost z teoretického hlediska. Další část je věnována historii obce Černá v Pošumaví. Poté je zmapován vývoj spolků, zařízení a činnosti lidí, kteří se podíleli na volnočasových aktivitách v obci. Následně je pohled upřen na zaplavení Pošumaví a jeho přínosu ohledně volnočasových aktivit. Další kapitoly se zabývají školou a školskými zařízeními, které se podílely na některých volnočasových aktivitách. V poslední části práce je pozornost věnována farnosti Černá v Pošumaví a některým volnočasovým aktivitám pořádané farností.
Development of leisure activities in the horizon of 150 years in Černá v Pošumaví
Keywords: volný čas; zájmová činnost; volnočasové aktivity; volnočasové spolky; kultura; historie; obec Černá v Pošumaví; Lipno; tělovýchovná jednota; leisure; hobby activities; leisure activities; leisure associations; culture; history; village Černá v Pošumaví; Lipno; physical education unit