Mapování pohybu techniky pro sklizeň píce s využitím a bez využití GPS - Hlavnička, Josef (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá mapováním pohybu zemědělské techniky při sklizni pícnin. V první části jsou popsány jednotlivé navigační systémy, metody určování polohy, korekce výsledků měření, systémy navádění a základní žací stroje. V druhé části je porovnáváno sečení píce za pomocí navigace. Mezi porovnávané hodnoty patří celkový čas měření, z nějž se počítá výkonnost, či spotřebovaná nafta. Dále jsou počítány úspory za ušetřenou naftu a mzdu obsluhy a návratnost investice do GPS navigace.
Mapping the movement of mechanics for forage harvesting with and without the use of GPS
Keywords: GPS; navigace; navádění; sklizeň; GPS; navigation; guidance; harvesting