Řízení lidských zdrojů ve vybrané organizaci - Dostálová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce je zaměřena na nové trendy, které se vyskytují v oblasti řízení lidských zdrojů. Cílem této bakalářské práce je analýza systému řízení lidských zdrojů ve vybrané organizaci a návrh změn pro zlepšení této oblasti. Hlavní záměr je zjistit, jaké nové trendy z oblasti řízení lidských zdrojů, které jsou popisované v odborných publikacích, již můžeme nalézt implementované ve vybraném podniku v České republice, a které trendy se do České republiky naopak ještě nedostaly. V teoretické části byl přiblížen a z několika úhlů definován pojem řízení lidských zdrojů. Následně byl vysvětlen pojem lidské zdroje, poté byla rozebrána náplň jednotlivých personálních činností a nakonec byly popsány jednotlivé trendy, které se v poslední době vyskytují. Sběr dat probíhal formou polostruktu-rovaných rozhovorů. Z posbíraných informací jsou navrhnuty případné změny pro zlepšení řízení lidských zdrojů v organizaci X.
Human Resources Management in an Organization
Keywords: řízení lidských zdrojů; trendy; lidské zdroje; management; personální činnosti; human resources management; trends; human resources; management; personnel activities